Wat is THCV ? 

THCV is een van de meer dan 100 cannabinoïden die de cannabisplant aanmaakt.

tetrahydrocannabivarine is nauw verwant aan THC en heeft een vergelijkbare moleculaire structuur. Beide cannabinoïden binden zich aan de CB1-receptoren van het endocannabinoïdesysteem  en werken als agoinst in op deze receptoren. 

CB1-receptoren bevinden zich in het gehele centrale zenuwstelsel. Daarbij hebben ze te maken met de psychoactieve effecten van cannabinoïden. In tegenstelling tot THC, heeft THCV echter een dosis-afhankelijk effect op deze receptoren. 

BIj lage doseringen van de cannabinoïde blokkeren de CB1-receptoren en remmen daarbij mogelijk het psychoactieve effect van THC.

Bij een hoge dosering lijkt THCV deze recepteren echter juist te activeren en blijkt het een psychoactief effect te hebben.

De “high” die THCV veroorzaakt, is daarnaast anders dan de high van THC. De effecten houden minder lang aan en zijn eerder stimulerend en helder.

THCV richt zich ook op de CB2-receptoren van het endocannabinoïdesysteem. Deze receptoren komen voor in het immuunsysteem, daarbij blijken ze een modulerende rol te spelen in het geval van ontstekingsziekten.